Skip to main content

DELETED: Food choice and eating behaviourLaajuus (5 cr)

Course unit code: C-10088-TL00CC84

General information


Credits
5 cr
Teaching language
Finnish
Institution
University of Eastern Finland

Objective

Opintojakson suoritettuaan opiskelija - osaa selittää keskeiset syömiskäyttäytymistä ja ruoanvalintaa kuvaavat käsitteet ja ilmiöt ja tehdä johtopäätöksiä siitä, miten ne käytännössä ilmenevät - osaa tulkita syömiskäyttäytymiseen ja ruoanvalintaan sekä niiden kehittymiseen vaikuttavia kognitiivisia, sosiaalisia ja psykologisia tekijöitä sekä tehdä johtopäätöksiä niiden merkityksestä terveyden, hyvinvoinnin ja elintapojen kannalta - osaa tulkita ja tehdä johtopäätöksiä ruoan ominaisuuksien merkityksestä syömiskäyttäytymiseen ja ruoanvalintaan - tunnistaa syömiskäyttäytymistä ja ruoanvalintaa tutkivan tutkimuksen erityispiirteitä ja tehdä johtopäätöksiä eri tutkimusmenetelmien soveltuvuudesta syömiskäyttäytymisen ja ruoanvalinnan tutkimiseen - tunnistaa henkilökohtaisen ruokasuhteen eri puolia ja osaa tulkita yksilöllisten, elämänaikaisten kokemusten vaikutusta henkilökohtaiseen ruokasuhteeseen ja sen kehittymiseen - osaa tulkita henkilökohtaisen ruokasuhteen merkitystä ammatillisissa kohtaamisissa Opintojakso tukee myös seuraavia geneerisiä taitoja: - digitalisaatio, etiikka, johtaminen ja kehittäminen, kestävyys ja vastuullisuus, kriittinen ajattelu, oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen, vuorovaikutus ja viestintä.

Content

• syömiskäyttäytymistä ja ruoanvalintaa kuvaavat keskeiset käsitteet ja mallit • ruokasuhde ja ruokasuhteen pedagoginen viitekehys • syömiskäyttäytymisen kehittyminen • syömiskäyttäytymiseen ja ruoanvalintaan vaikuttavat kognitiiviset, sosiaaliset ja psykologiset tekijät • ruoan ominaisuuksien vaikutus syömiskäyttäytymiseen ja ruoanvalintaan • syömiskäyttäytymisen ja ruoanvalinnan tutkimus

Qualifications

Nutrition basic studies.

Materials

Sinikallio Sanna (toim.) Terveyden psykologia. PS-kustannus, 2019 (soveltuvin osin) Dovey TM. Eating behaviour. Open University Press. 2010 tai uudempi (soveltuvin osin) Muu opintojaksolla ilmoitettava materiaali.

Further information

Tarjontatieto: Tämä opintojakso on kaikille avoin. Opintojakso on pakollinen ravitsemustieteen 3. vuosikurssin opiskelijoille.

Execution methods

Vaihtoehtoiset toteutustavat: Verkkototeutus tai monimuoto-opetus

Accomplishment methods

Luento- ja kirjalliset oppimismateriaalit, luennot (monimuoto-opetus), luentotallenteet, oppimistehtävät verkossa, Moodletentit, harjoitukset ja seminaarit (monimuoto-opetus). Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Opintojakso on mahdollista suorittaa kokonaan verkko-opintoina. Oppimistehtävät (hyv-hyl), Moodletentit (hyv-hyl).

Go back to top of page