POISTETTU: Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-10088-TL00CC81
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Itä-Suomen yliopisto
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka ja syöminen heijastavat ihmisten kanssakäymistä, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka on osa identiteettiä. Opiskelija oppii kriittistä ajattelua. Geneeriset taidot: Kansainvälisyys Kriittinen ajattelu Oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen
Sisältö
Ruoka osana kulttuuria. Ruokaan ja syömiseen liittyviä käsityksiä, uskomuksia ja normeja. Syömiseen vaikuttuvat sosiokulttuuriset tekijät (esim. ikä, sukupuoli, uskonto, ruoan saatavuus, tuloerot, alueelliset erot, kaupunki vs. maaseutu, kulttuuri, globaali näkökulma). Kasvisruokavalio, planetaarinen / kestävä ruokavalio esimerkkeinä sosiokulttuuristen tekijöiden vaikutuksesta. Ruoka ja identiteetti.
Esitietovaatimukset
Ravitsemustieteen perusteet.
Oppimateriaalit
Verkkotallenteet ja muu Moodlessa jaettava materiaali.
Lisätiedot
Tarjontatieto: Tämä opintojakso kuuluu ravitsemustieteen perusopintoihin ja ravitsemustieteen sivuaineopintoihin. Opintojakso on pakollinen ravitsemustieteen 2. vuosikurssin opiskelijoille.
Toteutustavat
Monimuoto-opetus. Tehtävät ovat verkossa. Luento (2 t), johon voi osallistua lähiopetuksessa tai etänä.
Suoritustavat
Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa (yksilö- ja ryhmätehtävät). Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Arviointiperusteet: Oppimistehtävät arvostellaan.