Siirry suoraan sisältöön

POISTETTU: Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudetLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: C-10088-TL00CC81

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Itä-Suomen yliopisto

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka ja syöminen heijastavat ihmisten kanssakäymistä, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka on osa identiteettiä. Opiskelija oppii kriittistä ajattelua. Geneeriset taidot: Kansainvälisyys Kriittinen ajattelu Oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen

Sisältö

Ruoka osana kulttuuria. Ruokaan ja syömiseen liittyviä käsityksiä, uskomuksia ja normeja. Syömiseen vaikuttuvat sosiokulttuuriset tekijät (esim. ikä, sukupuoli, uskonto, ruoan saatavuus, tuloerot, alueelliset erot, kaupunki vs. maaseutu, kulttuuri, globaali näkökulma). Kasvisruokavalio, planetaarinen / kestävä ruokavalio esimerkkeinä sosiokulttuuristen tekijöiden vaikutuksesta. Ruoka ja identiteetti.

Esitietovaatimukset

Ravitsemustieteen perusteet.

Oppimateriaalit

Verkkotallenteet ja muu Moodlessa jaettava materiaali.

Lisätiedot

Tarjontatieto: Tämä opintojakso kuuluu ravitsemustieteen perusopintoihin ja ravitsemustieteen sivuaineopintoihin. Opintojakso on pakollinen ravitsemustieteen 2. vuosikurssin opiskelijoille.

Toteutustavat

Monimuoto-opetus. Tehtävät ovat verkossa. Luento (2 t), johon voi osallistua lähiopetuksessa tai etänä.

Suoritustavat

Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa (yksilö- ja ryhmätehtävät). Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Arviointiperusteet: Oppimistehtävät arvostellaan.

Siirry alkuun