Siirry suoraan sisältöön

Globaali virtuaaliseminaariLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: C-10088-LM00CO28

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
englanti
Korkeakoulu
Itä-Suomen yliopisto

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on maailmanlaajuinen näkemys kestävän kehityksen päämää-ristä (SDG) valitsemaltaan aihealueelta. Opiskelijat tutustuvat valitsemaansa aiheeseen haastattelemalla alan asiantuntijoita ja perehtymällä kriittisesti aihealueen uusimpiin tieteellisiin julkaisuihin. Jakson teemat vaihtelevat vuosittain ja keskittyvät esim. Kestävän kehityksen päämäärien erilaisiin elementteihin erimaissa. Virtuaalinen päätöseminaari tutustuttaa opiskelijat syvällisesti valittuun aiheeseen ja eri maiden välisiin eroihin ja samankaltaisuuksiin. Opintojakso kehittää seuraavia geneerisiä taitoja: kansainvälisyys, kestävyys ja vastuullisuus, kriittinen ajattelu, oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen, vuorovaikutus ja viestintä.

Sisältö

Opintojakso koostuu kolmesta elementistä: (1) Johdantoluennot tutustuttavat opiskelijat opintojaksolla käytettäviin menetelmiin ja tarjolla oleviin aiheisiin. (2) Kukin ryhmä laatii aiheesta suunnitelman, kuinka perehtyy aiheeseen. Tämän jälkeen jokainen opiskelija valmistelee esityksen (10 min), joka perustuu opiskelijan tekemiin haastatteluihin ja kirjallisuuteen. (3) Kukin ryhmä esittelee ensin alustavat tulokset muille opiskelijoille ja ohjaajille sisäisesti ja sen jälkeen valmistelee lopullisen esityksen (20 min) valitsemastaan aiheesta ja esittelee sen virtuaalisissa päätösseminaareissa, jotka päättävät opintojakson.

Esitietovaatimukset

Ainoastaan MSc European Forestry -maisteriohjelman opiskelijoille.

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan myöhemmin

Lisätiedot

Opintojakso järjestetään yhteistyössä MSc European Forestry -ohjelmaan kuuluvien yliopistojen ja organisaatioiden kanssa. Järjestetään vuosittain. Opetuskieli on englanti.

Toteutustavat

Monimuoto-opinnot

Suoritustavat

Johdantoluennot (noin 4 h), haastattelut ja ryhmätyöt (noin 20 h), seminaari (noin 4 h) ja itsenäinen työskentely (noin 20 h). Arviointi (0-5): 40% (henkilökohtainen esitys) ja 60% (ryhmäesitys). Sisältö: perehty-neisyys aihealueeseen (20%), kansallisten kestävän kehityksen päämäärien kriittinen evaluointi (20%), kattava maiden välinen vertailu (20%); Esitys: esityksen tyyli ja ulkoasu (20%), tieto- ja informaatioteknologian käyttö ja esitystaidot (20%).

Siirry alkuun