Siirry suoraan sisältöön

Kandidaattiseminaari: englannin kielen tutkimusLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: C-10088-2130423

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
englanti
Korkeakoulu
Itä-Suomen yliopisto

Osaamistavoitteet

Osaamistavoitteet: Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa 1) laatia pienimuotoisen englannin kieltä koskevan kielitieteellisen tutkielman (kandidaatintutkielma) • rajata tutkimusaiheen ja tutkimuskysymyksen sekä valita niihin ja aineistoon sopivat tutkimusmenetelmät • hakea aiheeseen liittyvää tietoa ja tutkimuskirjallisuutta eri lähteistä • koostaa tutkimuskirjallisuuden pohjalta omaan tutkimusaiheeseen liittyvän kriittisen yhteenvedon • valita ja rajata aineiston sekä analysoida sitä valitsemansa menetelmän avulla johdonmukaisesti ja tulkinnat perustellen 2) raportoida tutkimuksestaan englanniksi tieteellisen kirjoittamisen konventioiden mukaisesti 3) analysoida kriittisesti omaa työtään ja kommentoida muiden opiskelijoiden työtä suullisesti ja kirjallisesti Kurssi kehittää seuraavia työelämätaitoja: Kielitaito, kulttuurialueen erityisosaaminen, merkityksenanto, ohjelmoinnillinen ajattelu, sosiaalinen älykkyys, luovuus, argumentointitaidot, palautteen antaminen, ajanhallinta- ja priorisointitaidot, laajojen kokonaisuuksien hallinta, tietolähteet ja lähdekritiikki, esiintymistaidot, perustoimisto-ohjelmat, itsensä johtaminen Geneeriset taidot: digitalisaatio, etiikka, johtaminen ja kehittäminen, kansainvälisyys, kriittinen ajattelu, oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen, vuorovaikutus ja viestintä

Sisältö

Kurssin aikana opiskelija laatii pienimuotoisen englannin kielitieteeseen kytkeytyvän tutkimusprojektin yhdessä opettajan kanssa sovitusta aiheesta. Tutkimusprojektina voi olla empiirisen aineiston analyysi tai kriittinen kirjallisuuskatsaus. Sen tavoitteena on kandidaatintutkielman valmistuminen (opintojakso 2130415). Kurssilla perehdytään kielitieteellisen tutkimuksen perusteisiin (tutkimusongelman määrittely, aineiston ja menetelmän valinta, tutkimuksen taustoitus teoreettisen ja empiirisen lähdeaineiston avulla, aineiston kriittinen analyysi sekä tutkimusetiikka). Kirjallisiin tehtäviin kuuluvat tieteellinen referaatti, tutkimussuunnitelma, sekä tutkielman teoreettisen ja empiirisen osion kirjoittaminen. Kirjallisessa työssä kiinnitetään huomiota englanninkieliseen kielitieteellisen kirjoittamisen konventioihin (esim. Harvard/APA-viittaustekniikka). Kurssilla harjoitellaan myös tieteellisen diskurssin suullisia käytänteitä. Kandidaattiseminaarin työkielenä on englanti.

Esitietovaatimukset

Englannin kielen perusopinnot sekä seuraavat aineopintojen kurssit: • 2130443 Muuttuva englanti (tai 2130405 Englannin kielen historia) • 2130444 Englanti maailmankielenä (tai 2130406 Englanti maailmankielenä) • 2130442 Nykyenglannin rakenteet 2 (tai 2130404 Englannin kielioppi 2) • 2130441 Tieteellinen kirjoittaminen englanniksi (tai 2130418 Tieteellinen kirjoittaminen 1 ja 2130419 Tieteellinen kirjoittaminen 2)

Lisätiedot

Ajankohta: 3. opiskeluvuosi, periodit 1–3 Tarjontatieto: Kurssi on tarkoitettu vain englannin pääaineopiskelijoille. Kampus: Joensuu Lisätietoja: Opetuskieli englanti. Kurssi ei ole avoin vaihto-opiskelijoille. Englannin kielen opiskelijoiden edellytetään suorittavan aineopintojen ohella kirjaston tarjoaman tieteenalakohtaisen tiedonhankintakurssin 8020080 Englannin kielen tiedonhaku. Kurssi suositellaan suoritettavaksi kandidaattiseminaarin aikana. HUOM! Myös syventäviin opintoihin kuuluva osio Metodologia: kielentutkimuksen metodologiaa (englanti) (5 op) suositellaan suoritettavaksi samanaikaisesti kandidaattiseminaarin kanssa.

Toteutustavat

Seminaariharjoitukset (26h + 16h)

Suoritustavat

Suoritustavat: Aktiivinen osallistuminen harjoituksiin (42h) ja itsenäinen työskentely (39h). Seminaarin aikana opiskelija työstää kandidaatintutkielmaa, joka vaatii 162 tuntia itsenäistä työskentelyä. Kurssin hyväksyttävä suorittaminen edellyttää 80 % läsnäoloa. Arvosteluperusteet: Arvostelun pohjana ovat opintojakson aikana laaditut kirjalliset työt (80 %) sekä harjoituksissa ja seminaarikeskusteluissa osoitettu aktiivisuus (20 %).

Siirry alkuun