Liikunta- ja ravitsemushoito osaksi mielenterveyttäLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-02537-4_CO23KLII
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Savonia-ammattikorkeakoulu
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa tunnistaa ja soveltaa käytäntöön keskeisimpiä liikuntaan ja ravitsemukseen liittyviä aivo- ja mielenterveyttä edistäviä tekijöitä.
Sisältö
Mielenterveyttä edistävä kokonaisruokavalio teoriassa ja käytännössä - mitä kannattaa syödä ja mitä ei kannata? Mielenterveyttä edistävät ravintotekijät tutkimusten valossa. Liikunnan merkitys mielenterveydelle - millaista liikuntaa ja miksi? Mielenterveys ja liikunta tutkimuksien valossa.
Esitietovaatimukset
Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset
Oppimateriaalit
Suomalaiset ravitsemussuositukset ja erityissuositukset: https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ Ruusunen Anu: Diet and depression - An epidemiological study - Itä-Suomen yliopisto, väitöskirja 2013 Terveysliikuntasuositukset Liikunta ja mielenterveys - aiheeseen liittyvät uusimmat tieteelliset tutkimukset Erikseen jaettava sähköinen materiaali Moodlessa Huom. Osa opintojaksolla käytettävästä materiaalista on englannin kielellä.
Lisätiedot
100% verkkokurssi (Savonia-amk Moodle) Opintojakson avautuu 1.2.2023 ja päättyy 30.4.2023. Tehtävien palautusalustat avautuvat 1.2.2023 ja sulkeutuvat 30.4.2023. klo 23.55, jolloin opintojakso päättyy. Opintojakson suorituspäiväksi kirjataan 30.4.2023. Opintojakson tehtävien arviointi 31.5.2023 mennessä.
Toteutustavat
100% verkkokurssi (Savonia-amk Moodle) Opintojakson avautuu 1.2.2023 ja päättyy 30.4.2023. Tehtävien palautusalustat avautuvat 1.2.2023 ja sulkeutuvat 30.4.2023. klo 23.55, jolloin opintojakso päättyy. Opintojakson suorituspäiväksi kirjataan 30.4.2023. Opintojakson tehtävien arviointi 31.5.2023 mennessä.
Suoritustavat
Verkko-opintojaksolle osallistuminen, aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluihin ja toisten näkökulmien kommentointi, itsenäinen opiskelu, verkkotehtävien suorittaminen annettujen kriteerien pohjalta. Huom. Osa opintojaksolla käytettävästä materiaalista on englannin kielellä.