The -isms of art history as an inspiration for visual expression and visual artsLaajuus (5 cr)
Course unit code: C-02537-4_CO23KKIL
General information
- Credits
- 5 cr
- Teaching language
- Finnish
- Institution
- Savonia University of Applied Sciences
Objective
Opiskelija osaa hyödyntää taiteen menetelmiä ja kuvataiteen tekniikoita, hän laajentaa taidehistorian ymmärtämystä sekä syventää henkilökohtaista ilmaisuaan. Opiskelija osaa analysoida kuvallista ilmaisua.
Content
Maalaus, piirustus, ilmaisu, sommittelu, tyylisuunnat, -ismit, kuvalliset tekniikat ja välineet, taidehistoria, tulkinta.
Qualifications
Ei vaadita edeltäviä opintoja.
Materials
Ilmoitetaan kurssin yhteydessä.
Further information
Opintojakso avautuu 5.1.2023. Opintojakso päättyy 31.5.2023.
Execution methods
Kuvalliseen ilmaisuun, taidehistoriaan, sommitteluun ja värienkäyttöön liittyvät sisällöt. Verkkotehtävien kautta opitaan itsenäisesti kuvallista ilmaisua sekä taidehistorian -ismejä maalaus- ja piirustusharjoitusten avulla. Osassa harjoituksia mahdollista käyttää omavalintaisia erilaisia digitaalisia välineitä, jotka ovat jo teknisesti hallussa. Kurssin sisältö keskittyy ilmaisullisiin asioihin sekä omaa tulkintaan erilaisista kuvataiteen tyylisuunnista ja -ismeistä. Ismeissä ja kuvataiteen sisällöissä keskitytään 1900-luvun alun -ismeistä, nykypäivän taiteen sisältöihin ja tuotetaan kuvallista materiaalia aihealueiden teemoista. Opintojaksolla jokainen tutustuu itsenäisesti lähteiden avulla, tehtävänannoissa määriteltyihin -ismeihin, joita tutkitaan ja tulkitaan harjoitustehtävissä erilaisista näkökulmista. Tehtävänantoihin kuuluu pienet kirjalliset analyysit ja selvitykset omista tulkinnoista. Kurssin aikana harjoitustehtävät palautetaan Moodleen. Moodleen muodostetaan vertaisarviointipiirit (4 - 5 opiskelijaa/piiri), jossa jokaisella on velvollisuus antaa yhdelle piirin jäsenelle vertaispalautetta. Vertaispalautteet ovat osa kurssisuoritusta, ja ne arvioidaan osana kurssisuoritusta.
Accomplishment methods
- verkko-opintojaksolle osallistuminen, aktiivinen osallistuminen: harjoitustehtävien ja viikkotehtävien tekeminen, itsenäinen opiskelu: verkkoluentojen käyttö ja aineistoihin perehtyminen, verkkotehtävien suorittaminen annettujen kriteerien pohjalta