Internetin perusteetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-01904-521150A
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- englanti
- Korkeakoulu
- Oulun yliopisto
Osaamistavoitteet
Kurssin suoritettuaan opiskelijat tietävät ja ymmärtävät perusteet, tuntevat keskeisen terminologian ja osaavat kirjoittaa sujuvasti ja perustellen liittyen kurssin keskeisiin osa-alueisiin, joita ovat: > - Internetin suunnitteluperiaatteet, arkkitehtuuri, toiminnallisuus ja haasteet > - Siirtoyhteyskerroksen rooli ja tärkeimmät liityntäverkkoteknologiat > - TCP/IP-protokollapinon rakenteen ja tärkeimmät protokollat > - Tärkeimmät internetin sovellukset ja niiden protokollat > - Internetin tietoturvan ja multimediasovellusten perusteet Arvosanan 2 tai 3 saavuttaneet opiskelijat ovat lisäksi osoittaneet tyydyttävää käytännön ohjelmointiosaamista ja/tai ongelmanratkaisukykyä liittyen kurssin keskeisimpiin osa-alueisiin. Arvosanoihin 4 ja 5 yltäneet opiskelijat ovat osoittaneet vahvaa käytännön ohjelmointiosaamista ja analyyttista kykyä ratkaista teknisiä sekä tutkimusongelmia liittyen kurssin keskeisiin osa-alueisiin.
Sisältö
Internetin suunnitteluperiaatteet ja arkkitehtuuri, siirtoyhteyskerros ja tärkeimmät liityntäverkkoteknologiat, TCP/IP-protokollapino ja sen tärkeimmät protokollat, internetin tärkeimmät sovellukset, tietoturvan ja multimedian perusteet, nykyisen internetin haasteet sekä tulevaisuuden internet.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Numeerinen arviointiasteikko 1-5; nolla merkitsee hylättyä.
Lisätiedot
Ajoitus Kevät, periodi 4. Kohderyhmä Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan, tietotekniikan ja tietojenkäsittelytieteiden opiskelijat, muut Oulun yliopiston opiskelijat.
Toteutustavat
Lähiopetus. Luennot 32 t / laskuharjoitukset 16 t / laboratorioharjoitukset 12 t / harjoitustyö 25 t / itsenäistä opiskelua 48 t. Työ tehdään ryhmissä tai itsenäisesti. Tarkemmat tiedot kurssin toteutuksesta löytyy kurssin Moodle-sivulta.
Suoritustavat
Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää kurssisisällön perusteiden hallitsemista. Kurssilla käytetään jatkuvaa arviointia ja kokeita tämän perusosaamisen tunnistamiseksi. Korkeammat arvosanat edellyttävät lisäksi osallistumista joko itsenäisesti tai ryhmissä vapaavalintaisiin osasuorituksiin kurssin syventäviltä osa-alueilta sekä näyttöjä näiden osa-alueiden hallitsemisesta. Tarkemmat arviointiperusteet julkaistaan vuosittain luentomateriaalissa sekä kurssin Moodle-sivuilta. Lue lisää opintosuoritusten arvostelusta yliopiston verkkosivulta.