Graphic Technology (3cr)
Course unit code: AGRA0904
General information
- Credits
- 3 cr
- Teaching language
- Finnish
Objective
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- vertailla erilaisten painomenetelmien, -tekniikoiden ja materiaalien mahdollisuuksia ja erityisvaatimuksia
- huomioida erilaisten painoalustojen ja jälkikäsittely-menetelmien vaihtoehdot sekä niiden mahdollisuudet osana painotuotteen monipuolista suunnittelua
- suunnitella ja toteuttaa painovalmiin aineiston- tehdä painotyötarjouksen
Content
Painomenetelmät ja -prosessi graafisen suunnittelun näkökulmasta. Painovärit, painoalustat ja jälkikäsittelymenetelmät. Painotuotteen suunnittelun työnkulun ymmärtäminen. Painotuotteiden toteuttamiseen liittyvä terminologia ja normisto. Painovalmiiden aineistojen suunnittelu ja toteutus taitto-ohjelmassa (InDesign) ja vektorigrafiikkaohjelmassa (Illustrator). Painokuvan perussäädöt (Photoshop) ja värinhallinta.
Qualifications
Graafisen suunnittelun perusteet 5 op, Typografia 6 op
Assessment criteria, satisfactory (1)
Suoritus on suppea, pintapuolinen tai vastaa heikosti tehtävänantoa. Suorituksessa tyydytään luettelemaan asioita irrallisesti, tai käsitellään asioita yksipuolisesti. Suoritus voi sisältää virheitä tai epäselvyyksiä.
Assessment criteria, good (3)
Suoritus vastaa tehtävänantoa, osoittaa ymmärtämistä sekä taitoa analysoida ja perustella. Asiasta on muodostunut kokonaiskuva, mutta siinä saattaa olla puutteita.
Assessment criteria, excellent (5)
Suorituksessa hahmotetaan laaja kokonaisuus ja tietoa osataan soveltaa moniulotteisesti tai sijoittaa eri konteksteihin. Suoritus osoittaa itsenäistä otetta ja oivallusta. Suoritus on ehjä kokonaisuus, joka sisältää perusteltua omaa ajattelua tai kriittistä pohdintaa. Tehtävä on hyvin toteutettu.
Materials
Kirjallisuus ja materiaalit ilmoitetaan erikseen.
Further information
Kevät
1. opintovuosi
Execution methods
Luennot ja harjoitustehtävät 36 h. Itsenäistä työskentelyä 45 h.
Accomplishment methods
Aktiivinen osallistuminen luennoille ja harjoitustehtävät.