Siirry suoraan sisältöön

KaivossuunnitteluprojektiLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: R501RL480

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Peppi
Vastuuhenkilö
Kai Ryynänen

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää kaivosten suunnitteluprojektien toimintaa ohjaavat keskeiset ohjeet ja säännökset. Opiskelija osaa soveltaa kaivossuunnittelun tietoja ja -taitoja projektimaisessa oppimisympäristössä. Opiskelija osaa maanaisten- ja avolouhosten louhintasuunnittelun perusteet

Sisältö

Kaivosalan ohjeet ja määräykset
Projektitoiminnan perusteet
Kaivossuunnittelun teoria
Surpac- ohjelman käyttö projektimaisissa kaivossuunnittelutehtävissä

Esitietovaatimukset

NULL

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hallitsee kaivosprojektitoimintaan ja kaivossuunnitteluun liittyvän teoriaperustan ja käytännön työskentelyn perustaidot siten, että kykenee ratkaisemaan rutiininomaisia ongelmia käyttäen yksinkertaisia sääntöjä ja työkaluja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hallitsee tiedot kaivosprojektitoiminnan ja kaivossuunnittelun, periaatteista, prosesseista ja yleisistä käsitteistä

Hallitsee kaivosprojektitoiminnan ja kaivossuunnittelun teoriaperustan ja käytännön taidot, joita vaaditaan tehtävien suorittamiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi valitsemalla ja soveltamalla perusmenetelmiä, -työkaluja, -materiaaleja ja -informaatiota.

Osaa mukauttaa omaa toimintaansa ongelmanratkaisun yhteydessä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

KIITETTÄVÄ Kirjalliset tuotokset ja harjoitustehtävien tulokset – analysointi ja raportointi osoittavat tekijän omaavan edistyneet tiedot kaivosprojektitoiminnasta ja kaivossuunnittelusta, joihin liittyy teorioiden ja periaatteiden kriittinen ymmärtäminen. Hallitsee laaja-alaiset teoreettiset- ja käytännön taidot, joita vaaditaan luovien ratkaisujen tuottamiseksi. Pystyy analysoimaan sujuvasti omaa oppimistaan suhteessa opintojakson tavoitteisiin. Raportointi on sujuvaa ja analysoivaa ja opintojakson tavoitteissa edellytetty keskeinen anti tiivistyy siinä. Kykenee johtamis- ja valvonta tehtäviin ryhmä- ja harjoitustilanteissa työskenneltäessä. Kykenee tarkastelemaan ja kehittämään omaa ja muiden suorituksia.

Siirry alkuun