Siirry suoraan sisältöön

Eläintuotannon suunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: R601ML16OJ

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa keskeisimmät eläintuotantosuunnat ja suunnitella dieetin tuotanto- ja ravinnonkäyttötehokkuus, eläinten hyvinvoinnin ja ympäristönäkökulmat huomioiden. Tunnistaa elintarviketeollisuuden sivutuotteiden hyödyntämismahdollisuuksia eläinten rehuksi. Osaa valita jalostuseläimiä.

Sisältö

Tieto puuttuu

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin (nauta, poro ja lammas). Tietää eläinvalinnan lähtökohdat.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja vertailla vaihtoehtoja. Osaa jalostusmenetelmien perusteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja arvioida niiden tuotantovaikutuksia. Osaa arvioida eri jalostusmenetelmiä (nauta, poro ja lammas)

Ilmoittautumisaika

14.03.2022 - 16.08.2022

Ajoitus

23.08.2022 - 15.12.2022

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

T&K-osuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Agrologikoulutus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 30

Tutkinto-ohjelma
  • Maaseutuelinkeinojen koulutus
Opettaja
  • Laura Post
  • Kirsi Muuttoranta
Vastuuhenkilö

Kirsi Muuttoranta

Opiskelijaryhmät
  • R61M21S
    Agrologikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021

Tavoitteet

Opiskelija osaa keskeisimmät eläintuotantosuunnat ja suunnitella dieetin tuotanto- ja ravinnonkäyttötehokkuus, eläinten hyvinvoinnin ja ympäristönäkökulmat huomioiden. Tunnistaa elintarviketeollisuuden sivutuotteiden hyödyntämismahdollisuuksia eläinten rehuksi. Osaa valita jalostuseläimiä.

Sisältö

Tieto puuttuu

Aika ja paikka

AC, mahdolliset tilavierailut, Louen koulutila

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan Moodlessa

Opetusmenetelmät

Luennot, tehtävät, ryhmätyöt, ruokintasuunnitelman tekeminen eri eläimille, projektiopinnot

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yhteistyö Louen koulutilan, ProAgrian sekä eri eläintilojen kanssa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Arvioitavat tehtävät, ei tenttiä

Lisätietoja opiskelijoille

Moodlessa
Avoimen amkin opiskelijoiden paikat: max 10 paikkaa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin (nauta, poro ja lammas). Tietää eläinvalinnan lähtökohdat.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja vertailla vaihtoehtoja. Osaa jalostusmenetelmien perusteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja arvioida niiden tuotantovaikutuksia. Osaa arvioida eri jalostusmenetelmiä (nauta, poro ja lammas)

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tehtävät, aktiivinen osallistuminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin (nauta, poro ja lammas) annetuilla rehuilla. Tietää eläinvalinnan lähtökohdat.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

3-4: Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja vertailla vaihtoehtoja. Osaa jalostusmenetelmien perusteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5: Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja arvioida niiden tuotantovaikutuksia. Osaa arvioida eri jalostusmenetelmiä (nauta, poro ja lammas)