Siirry suoraan sisältöön

Kasvituotannon perusteetLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: R601ML14OJ

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Peppi

Osaamistavoitteet

Osaa rehu- ja leipäviljan, perunan ja nurmirehun tuotannon perusteet pohjoisissa olosuhteissa, osaa vertailla tavanomaista ja luomutuotantoa. Tietää ravinnekierron pääperiaatteet ja merkityksen kasvinviljelyssä.

Sisältö

Kasvutekijät, maan hoito, kuivatus, viljelytoimet, kestävyys kasvituotannossa, luomuviljelyn perusteet

Esitietovaatimukset

NULL

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa rehu- ja leipäviljan, perunan ja nurmirehun tuotannon perusteet pohjoisissa olosuhteissa, osaa vertailla tavanomaista ja luomutuotantoa

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Ymmärtää ilmaston ja kasvutekijöiden vaikutukset satoon. Tunnistaa maalajien viljelyominaisuudet. Osaa maan hoidon, vesitalouden, kalkituksen ja lannoituksen perusteet sekä niiden kestävät toteutusmenetelmät. Ymmärtää turvallisen kasvinsuojelun kokonaisuuden. Tuntee luomu- ja tavanomaisen tuotannon erot vertaillen niitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa arvioida ilmaston ja kasvutekijöiden vaikutusta satoon. Osaa maalajien viljelyominaisuudet. Hallitsee maan hoidon, kalkituksen, lannoituksen, kuivatuksen ja sadetuksen sekä turvallisen kasvinsuojelun perusteet ja menetelmät ja ymmärtää kokonaisuuden. Osaa luomu- ja tavanomaisen tuotannon erot ja vertailee niitä monipuolisesti.

Toteutustavat

Luento-opetus, itsenäinen opiskelu (tiedonhaku, tehtävät). Moodle-alustainen opiskelu.

Suoritustavat

Aktiivinen osallistuminen luennoille, tehtävien ja tenttien suorittaminen hyväksytysti.

Siirry alkuun