Siirry suoraan sisältöön

Poro- ja kotieläintuotannon perusteetLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: R601ML12OJ

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Peppi

Osaamistavoitteet

Hallitsee kotieläin- ja porotalouden peruskäsitteistön. Osaa pohjoiselle alueelle keskeisten hyötyeläinten fysiologian ja ravitsemuksen ja hyvinvointiin liittyvät tekijät. Tiedostaa ruokintasuunnitelmien teon merkityksen ruokinnan ravinnetehokkuuteen sekä tuotannon että ympäristön kannalta.

Sisältö

Tieto puuttuu

Esitietovaatimukset

NULL

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tietää kotieläinten ja poron elimistön rakenteen ja toiminnan perusasiat ja tietää eläinten hyvinvoinnin lähtökohdat. Tietää kotieläinten ja poron ravitsemukselliset lähtökohdat. Tietää rehujen eroavaisuuksia. Tietää poronhoidon lähtökohdat.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Tuntee kotieläinten ja poron rakenteen ja toiminnan. Tuntee eläinten hyvinvoinnin perusteet. Tuntee kotieläinten ja poron ravitsemukselliset perusteet. Tuntee eri rehujen tuotannollisia vaikutuksia. Tuntee poronhoidon perusteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa vertailla eroavaisuuksia eri kotieläinten ja poron elimistön rakenteissa ja toiminnassa. Osaa arvioida eläinten hyvinvointia. Osaa vertailla eri eläinlajien ravitsemuksellisia tarpeita. Osaa valita eläinlajille sopivia rehuja. Osaa arvioida poronhoidon eroavaisuuksia muuhun eläintuotantoon.

Siirry alkuun