Siirry suoraan sisältöön

Kasvituotannon perusteet (5op)

Toteutuksen tunnus: R601ML14OJ-18002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.11.2019 - 28.02.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.01.2020 - 31.03.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
4 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Agrologikoulutus
Toimipiste
Rantavitikka, Jokiväylä 11, Rovaniemi
Opetuskielet
suomi
Paikat
5 - 15
Koulutus
Maaseutuelinkeinojen koulutus
Opettajat
Kirsi Jokela
Vastuuopettaja
Kirsi Jokela
Ryhmät
R61M19S
Maaseutuelinkeinojen koulutus (päiväopiskelu) Rovaniemi syksy 2019
Opintojakso
R601ML14OJ

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Osaa rehu- ja leipäviljan, perunan ja nurmirehun tuotannon perusteet pohjoisissa olosuhteissa, osaa vertailla tavanomaista ja luomutuotantoa. Tietää ravinnekierron pääperiaatteet ja merkityksen kasvinviljelyssä.

Toteutustavat

Luento-opetus, itsenäinen opiskelu (tiedonhaku, tehtävät). Moodle-alustainen opiskelu.

Suoritustavat

Aktiivinen osallistuminen luennoille, tehtävien ja tenttien suorittaminen hyväksytysti.

Sisältö

Kasvutekijät, maan hoito, kuivatus, viljelytoimet, kestävyys kasvituotannossa, luomuviljelyn perusteet

Aika ja paikka

15.1.-31.3.2020 Rantavitikan kampus

Oppimateriaalit

Heinonen, R. 1992. Maa, viljely ja ympäristö
Hyytiäinen - Hiltunen. 1992. Kasvintuotanto 1
Salaojayhdistys 2009. Maan vesi- ja ravinnetalous: Ojitus, kastelu ja ympäristö
Tiainen Risto (toim.) 2005 Maatilatalouden teknologia.
Maan rakenteen hoito. 2002. Tieto tuottamaan 98. ProAgria Keskusten liitto
Peltojen kunnostus. 2017. Tieto tuottamaan 143. Proagria Keskusten liitto.
Peltonen Jari & Harmoinen Taina (toim.) 2009. Ravinteet kasvintuotannossa. Tieto tuottamaan 127. ProAgria Keskusten liitto.
Muut osoitetut ajankohtaiset materiaalit

Opetusmenetelmät

Luennot ja tehtävät, itsenäinen työskentely, ryhmätyöskentely

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Sovitaan opntojakson kuluessa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa rehu- ja leipäviljan, perunan ja nurmirehun tuotannon perusteet pohjoisissa olosuhteissa, osaa vertailla tavanomaista ja luomutuotantoa

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Ymmärtää ilmaston ja kasvutekijöiden vaikutukset satoon. Tunnistaa maalajien viljelyominaisuudet. Osaa maan hoidon, vesitalouden, kalkituksen ja lannoituksen perusteet sekä niiden kestävät toteutusmenetelmät. Ymmärtää turvallisen kasvinsuojelun kokonaisuuden. Tuntee luomu- ja tavanomaisen tuotannon erot vertaillen niitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa arvioida ilmaston ja kasvutekijöiden vaikutusta satoon. Osaa maalajien viljelyominaisuudet. Hallitsee maan hoidon, kalkituksen, lannoituksen, kuivatuksen ja sadetuksen sekä turvallisen kasvinsuojelun perusteet ja menetelmät ja ymmärtää kokonaisuuden. Osaa luomu- ja tavanomaisen tuotannon erot ja vertailee niitä monipuolisesti.

Esitietovaatimukset

NULL

Siirry alkuun