Kasvituotannon perusteet (5op)
Toteutuksen tunnus: R601ML14OJ-18002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 11.11.2019 - 28.02.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 15.01.2020 - 31.03.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Agrologikoulutus
- Toimipiste
- Rantavitikka, Jokiväylä 11, Rovaniemi
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 5 - 15
- Koulutus
- Maaseutuelinkeinojen koulutus
- Opettajat
- Kirsi Jokela
- Vastuuopettaja
- Kirsi Jokela
- Ryhmät
-
R61M19SMaaseutuelinkeinojen koulutus (päiväopiskelu) Rovaniemi syksy 2019
- Opintojakso
- R601ML14OJ
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Osaa rehu- ja leipäviljan, perunan ja nurmirehun tuotannon perusteet pohjoisissa olosuhteissa, osaa vertailla tavanomaista ja luomutuotantoa. Tietää ravinnekierron pääperiaatteet ja merkityksen kasvinviljelyssä.
Toteutustavat
Luento-opetus, itsenäinen opiskelu (tiedonhaku, tehtävät). Moodle-alustainen opiskelu.
Suoritustavat
Aktiivinen osallistuminen luennoille, tehtävien ja tenttien suorittaminen hyväksytysti.
Sisältö
Kasvutekijät, maan hoito, kuivatus, viljelytoimet, kestävyys kasvituotannossa, luomuviljelyn perusteet
Aika ja paikka
15.1.-31.3.2020 Rantavitikan kampus
Oppimateriaalit
Heinonen, R. 1992. Maa, viljely ja ympäristö
Hyytiäinen - Hiltunen. 1992. Kasvintuotanto 1
Salaojayhdistys 2009. Maan vesi- ja ravinnetalous: Ojitus, kastelu ja ympäristö
Tiainen Risto (toim.) 2005 Maatilatalouden teknologia.
Maan rakenteen hoito. 2002. Tieto tuottamaan 98. ProAgria Keskusten liitto
Peltojen kunnostus. 2017. Tieto tuottamaan 143. Proagria Keskusten liitto.
Peltonen Jari & Harmoinen Taina (toim.) 2009. Ravinteet kasvintuotannossa. Tieto tuottamaan 127. ProAgria Keskusten liitto.
Muut osoitetut ajankohtaiset materiaalit
Opetusmenetelmät
Luennot ja tehtävät, itsenäinen työskentely, ryhmätyöskentely
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Sovitaan opntojakson kuluessa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa rehu- ja leipäviljan, perunan ja nurmirehun tuotannon perusteet pohjoisissa olosuhteissa, osaa vertailla tavanomaista ja luomutuotantoa
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Ymmärtää ilmaston ja kasvutekijöiden vaikutukset satoon. Tunnistaa maalajien viljelyominaisuudet. Osaa maan hoidon, vesitalouden, kalkituksen ja lannoituksen perusteet sekä niiden kestävät toteutusmenetelmät. Ymmärtää turvallisen kasvinsuojelun kokonaisuuden. Tuntee luomu- ja tavanomaisen tuotannon erot vertaillen niitä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa arvioida ilmaston ja kasvutekijöiden vaikutusta satoon. Osaa maalajien viljelyominaisuudet. Hallitsee maan hoidon, kalkituksen, lannoituksen, kuivatuksen ja sadetuksen sekä turvallisen kasvinsuojelun perusteet ja menetelmät ja ymmärtää kokonaisuuden. Osaa luomu- ja tavanomaisen tuotannon erot ja vertailee niitä monipuolisesti.
Esitietovaatimukset
NULL