Matkailu pohjoisessa ja globaalissa toimintaympäristössä (10op)
Toteutuksen tunnus: R81ML22OJ-19001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 01.08.2019 - 31.12.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomikoulutus
- Koulutus
- Restonomikoulutus
- Opettajat
- Minna Sipponen
- Petri Pälli
- Mervi Angeria
- Heidi Kaihua
- Ryhmät
-
R81M19SRestonomikoulutus (päiväopiskelu) Rovaniemi syksy 2019
- Opintojakso
- R81ML22OJ
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa analysoida globaalin toimintaympäristön muutoksia ja niiden vaikutuksia matkailutoimialaan ja matkakohteeseen. Opiskelija perehtyy matkailun arktiseen ja pohjoiseen toimintaympäristöön ja osaa arvioida sen tarjoamia mahdollisuuksia ja haasteita vastuullisen matkailun näkökulmasta. Opiskelija tuntee matkailualan ja yritysten turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä, riskienhallintaa ja omavalvontaa ja hallitsee ajankohtaisen elintarvikehygienian sekä anniskelulainsäädännön perusasiat.
Sisältö
- Lappi ja matkailu globaalissa toimintaympäristössä
- Arktinen alue ja Lappi matkailun toimintaympäristönä
- Vastuullisen matkailun periaatteet ja merkitys pohjoisessa toimintaympäristössä
- Matkailualan yritysten turvallisuuteen ja omavalvontaan vaikuttavat tekijät
- Ajankohtainen elintarvikehygienia ja anniskelulainsäädäntö
Oppimateriaalit
- TENTTIKIRJA: Veijola, S. 2013. Matkailututkimuksen lukukirja. Lapin yliopistokustannus.
- Lapin liitto. 2015. Lapin Matkailustrategia 2015 - 2018. Rovaniemi.
- Matkailun turvallisuustyökalut. 2015. Lapin ammattikorkeakoulu Oy. Rovaniemi.
- Vesterinen, N. & Vuorinen, K. 2009. Lumen ja suven maa. Suomen matkailumaantieto. Helsinki: WSOY.
Muu materiaalijaetaan opintojakson aikana ja se löytyy moodlesta.
Opetusmenetelmät
Opintojakso sisältää opiskelua itsenäisesti ja ryhmässä erilaisin pedagogisin menetelmin: työpajat,luennot ja ohjaus. Opetus perustuu ongelmalähtöiseen oppimisnäkemykseen. Asioita käsitellään työelämälähtöisten ongelmien kautta ja ongelmat ratkaistaan tiedonhakutehtävien avulla.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hylätty (0)
Opiskelija ei osaa analysoida kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen. Hän ei osaa kuvata arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön peruspiirteitä eikä tiedä vastuullisen matkailun periaatteita. Opiskelija ei osaa kuvata matkailualan turvallisuustekijöitä eikä suunnitella yrityksen omavalvontaa. Hän ei hallitse elintarvikehygienian ja anniskelulainsäädännön perusasioita.
Tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa analysoida kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen hyvin heikosti. Hän osaa kuvata arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön peruspiirteet hyvin suppeasti. Hän tietää vastuullisen matkailun perusperiaatteet, mutta ei ymmärrä sen merkitystä pohjoisessa toimintaympäristössä. Opiskelija osaa kuvata matkailualan turvallisuustekijöitä hyvin suppeasti ja tarvitsee runsaasti ohjausta yrityksen omavalvonnan suunnittelussa. Hän hallitsee elintarvikehygienian ja anniskelulainsäädännön perusasiat hyvin heikosti.
Tyydyttävä (2)
Opiskelija osaa analysoida yleisimpiä kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen. Hän osaa kuvata arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön peruspiirteet pääpiirteissään. Hän tietää vastuullisen matkailun periaatteet, mutta ymmärtää vain osin sen merkityksen pohjoisessa toimintaympäristössä. Opiskelija osaa kuvata matkailualan turvallisuustekijöitä ja suunnitella yrityksen omavalvontaa pääpiirteissään. Hallitsee elintarvikehygienian ja anniskelulainsäädännön perusasiat tyydyttävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3)
Opiskelija osaa analysoida kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen. Hän osaa kuvata arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön peruspiirteet. Hän tietää vastuullisen matkailun periaatteet ja ymmärtää sen merkityksen pohjoisessa toimintaympäristössä. Opiskelija osaa kuvata matkailualan turvallisuustekijöitä ja suunnitella yrityksen omavalvontaa. Hän hallitsee elintarvikehygienian ja anniskelulainsäädännön perusasiat.
Hyvä (4)
Opiskelija osaa analysoida kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen kattavasti. Hän osaa kuvata arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön peruspiirteet. Hän tietää vastuullisen matkailun periaatteet ja ymmärtää sen merkityksen sekä kykenee soveltamaan niitä pohjoiseen toimintaympäristöön. Opiskelija osaa kuvata matkailualan turvallisuustekijöitä kattavasti ja suunnitella yrityksen omavalvontaa kattavasti. Hän hallitsee elintarvikehygienian ja anniskelulainsäädännön perusasiat erittäin hyvin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5)
Opiskelija osaa analysoida kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja niiden vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen kattavasti ja monipuolisesti. Hän osaa kuvata arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön peruspiirteet sekä vastuullisen matkailun periaatteet kattavasti ja monipuolisesti. Hän osaa analysoida matkailun vaikutuksia sekä vastuullisen matkailun merkitystä pohjoisessa toimintaympäristössä kattavasti, monipuolisesti ja kriittisesti. Opiskelija osaa kuvata matkailualan turvallisuustekijöitä ja suunnitella yrityksen omavalvontaa kattavasti ja monipuolisesti. Hän hallitsee elintarvikehygienian ja anniskelulainsäädännön perusasiat erinomaisesti.
Esitietovaatimukset
NULL