Restonomikoulutus (päiväopinnot) Rovaniemi, syksy 2019: R81M19S
Opetussuunitelman tunnus: R81M19S
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK), matkailuala
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2019
- Opetuskieli
- suomi
Kuvaus
SUORITETTAVA TUTKINTORestonomi (AMK) 210 op
Lapin ammattikorkeakoulun matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa opiskelet restonomiksi (AMK). Restonomikoulutuksen opinnot tuottavat osaamista matkailualan ja työelämän tarpeisiin. Matkailuala tarvitsee osaajia, joilla on vahva ammatillinen osaaminen matkailuliiketoiminnasta sekä kykyä luovaan ja innovatiiviseen ongelmanratkaisuun ja tiimityöskentelyyn.
Lapin ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksessa saat laajan ja monipuolisen matkailualan ammattiosaamisen palvelu-, asiantuntija- sekä kehittämistehtäviin kansainvälisessä ja pohjoisessa toimintaympäristössä. Työtä kuvaavia nimikkeitä voivat olla esimerkiksi markkinointipäällikkö, myyntipäällikkö tai -assistentti, vastaanottopäällikkö, hotellipäällikkö, ravintolapäällikkö, palvelupäällikkö, kokous- tai kongressipäällikkö, tapahtumakoordinaattori, toiminnanjohtaja, projektipäällikkö tai -koordinaattori ja yrittäjä.
Monipuolinen ja laaja-alainen matkailuliiketoimintaosaaminen ja sen kehittäminen ovat keskeinen osa ammatillista osaamistasi. Myös vieraanvaraisuus-, turvallisuus- ja ennakointiosaaminen sekä vastuullisuus ovat keskeisiä osaamisalueitasi. Opinnoissasi voit syventää ja soveltaa ammatillista osaamistasi matkailuliiketoiminta-, tapahtuma- ja luontomatkailukonseptien kehittämiseen ja johtamiseen sekä Tourism Management and Experience Design -opintoihin.
Opiskelu ja oppiminen toteutuvat monipuolisesti erilaissa ympäristöissä. Opinnoissasi kohtaat ja ratkaiset todellisia työelämän ongelmia ja ilmiöitä ja työskentelet yhteistyössä paikallisten ja alueellisten alan yritysten ja organisaatioiden kanssa. Opintoja toteutetaan myös yhteistyössä muun muassa Degree Programme in Tourism -koulutuksen, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin, Lapin ammattikorkeakoulun koulutuksien sekä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa.
TUTKINNON RAKENNEOpetussuunnitelma rakentuu opintojaksoista ja teemoista. Opintojaksojen osaamistavoitteet ja teemojen sisällöt kuvaavat alan keskeisen ammatillisen ydinosaamisen. Vuosi- ja lukukausiteemat kokoavat opintoja ammatillisen kasvun etenemisen näkökulmasta.
Restonomikoulutuksen rakenne:
1) perus- ja ammattiopinnot 145 op
2) vapaasti valittavat opinnot 15 op
3) ammattitaitoa edistävä harjoittelu 30 op
4) opinnäytetyö 20 op, sisältäen kehittävän opinnäytetyön ja asiantuntijaviestinnän opinnot
Perusopintojen tavoitteena on, että saat valmiudet korkeakoulu- ja restonomiopintojen suorittamiseen sekä osaat käyttää opinnoissa ja tulevissa työtehtävissä tarvittavia työvälineitä.
Ammattiopintojen tavoitteena on, että perehdyt alan keskeisiin sisältöihin: matkailualan työ- ja toimintaympäristöihin, matkailualan liiketoimintaosaamiseen, esimies- ja johtamisosaamiseen, käytännön harjoitteluun sekä kieli- ja viestintäosaamiseen siten, että valmistuttuasi kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä ja yrittäjänä sekä hallitset ammattikorkeakouluasetuksen (1129/2014 7§ ja 481/2003 15§-19§) edellyttämän kielitaidon. Voit soveltaa ja syventää ammatillista osaamistasi matkailuliiketoiminta-, tapahtuma- ja luontomatkailukonseptien kehittämiseen ja johtamiseen sekä Tourism Management and Experience Design –opintoihin.
Ammattitaitoa edistävän harjoittelun tavoitteena on perehdyttää sinut ohjatusti ammattiopintojen kannalta keskeisiin työtehtäviin ja -ympäristöihin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä. Harjoittelu vahvistaa ammatillista osaamistasi sekä tukee oman urapolkusi ja yhteistyöverkostojesi rakentamista. Voit suorittaa harjoittelun tai harjoittelut myös ulkomailla.
Opinnäytetyön tavoitteena on, että kehität valmiuksiasi soveltaa tietoja ja taitoja ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntija- ja kehittämistehtävässä. Opinnäytetyössä osoitat valmiutesi soveltaa oppimaasi jonkin ammatillisen ongelman ratkaisemiseen tai ammattialasi kehittämiseen.
Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää ammatillista osaamistasi. Vapaasti valittaviin opintoihin voit valita omaa henkilökohtaista opintosuunnitelmaasi, osaamistasi ja urapolkuasi parhaiten tukevia ja täydentäviä opintoja restonomikoulutuksen, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin, muiden Lapin ammattikorkeakoulun koulutuksien sekä muiden korkeakoulujen opintotarjonnasta.
AMMATILLISEN KASVUN POLKU - HANKITTAVA OSAAMINEN1. Vuositeema: Matkailualan perehtyjä
Ensimmäisen opintovuoden aikana tutustut matkailutoimialaan ja matkailun työympäristöihin. Perehdyt vastuulliseen matkailuliiketoimintaan globaalissa ja pohjoisessa toimintaympäristössä ja vahvistat alan työtehtävissä tarvittavaa kieli- ja viestintäosaamistasi. Lukuvuoden päättyessä sinulla on oppimiskokemuksia matkailualan työtehtävistä ja valmiuksia verkostoitumiseen.
2. Vuositeema: Matkailualan harjaantuja
Toisen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys matkailuliiketoiminnan operatiivisesta toiminnasta. Osaat toimia menestyksellisesti ja vastuullisesti projektissa ja työyhteisön jäsenenä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on oppimiskokemuksia kansainvälisestä matkailutoimialasta ja asiakaskokemuksen hallinnasta.
3. Vuositeema: Matkailualan soveltaja
Kolmannen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys matkailuliiketoiminnan strategisesta johtamisesta ja konseptoitujen liiketoimintamallien kehittämisestä. Osaat reflektoida osaamistasi restonomin työn ja urakehityksen näkökulmasta ja toimia vastuullisissa/esimiestehtävissä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on valmiuksia soveltavaan kehittämistyöhön.
4. Vuositeema: Matkailualan kehittäjä
Neljännen opintovuoden aikana syvennät ja laajennat tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaamistasi. Opintojen päättyessä kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.
Lapin ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien perustana toimivat työelämän osaamisvaatimuksista johdetut laajat osaamisalueet eli kompetenssit ja niihin liittyvät osaamistavoitteet arviointikriteereineen.
Opetussuunnitelmien kompetenssit jakautuvat kaikille koulutuksille yhteisiin yleisiin työelämäkompetensseihin (1-5) sekä koulutuskohtaisiin kompetensseihin (6-10). Yhteiset kompetenssit ovat eri koulutuksille yleisiä työelämän osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys vaihtelevat eri ammateissa ja työtehtävissä. Yhteiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle. Yhteisten kompetenssien arviointi toteutuu koulutuskohtaisten kompetenssien arvioinnin yhteydessä.
Osaamisalueet/kompetenssit:
- Oppimisen taidot
- Eettinen osaaminen ja vastuullisuus
- Työyhteisöosaaminen
- Innovaatio-osaaminen
- Kansainvälistymisosaaminen
- Vastuullinen palveluliiketoimintaosaaminen
- Matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esimiesosaaminen
- Vieraanvaraisuusosaaminen
- Ennakointiosaaminen
- Turvallisuusosaaminen
Lapin AMKin opetussuunnitelmiin sisältyy läpileikkaavina osaamistavoitteina Lapin AMKin strategiset painopistealueet etäisyyksien hallinta, turvallisuusosaaminen, arktinen yhteistyö ja rajaosaaminen, luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen sekä palveluliiketoiminta ja yrittäjyys. Restonomin opetussuunnitelmaan sisältyy lisäksi läpileikkaavina osaamistavoitteina Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin toiminnan painopistealueet vastuullisuus, turvallisuus ja vieraanvaraisuus.
Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelman läpäisevänä jatkumona vieraskielisinä opintojaksoina, vieraskielisen lähdemateriaalin hyödyntämisenä opetuksessa sekä kieliopintoina. Koulutuksessa toteutetaan 25 opintopistettä ammattiopintoja englannin kielellä. Lisäksi kansainvälisyyttä toteutetaan vapaasti valittavissa opinnoissa sekä MTIssa ja Lapin AMKissa kansainvälisessä asiantuntijavaihdossa olevien asiantuntijoiden opetuksessa. Voit myös osallistua kansainväliseen opiskeluvaihtoon ja/tai harjoitteluun. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kotikansainvälistymistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin.
Viestintäosaamisesi kehittyy koko koulutuksen ajan ja sitä arvioidaan vuosittain eri opintojaksoissa.
OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN JA ARVIOINTILapin ammattikorkeakoulun oppimisnäkemyksenä on osaamis- ja ongelmaperustainen oppiminen. Oppimisen tavoitteena on ammatillisen osaamisesi kehittyminen opiskelijakeskeisten ja aktivoivien oppimis- ja ohjausmenetelmien avulla. Ammatillinen osaaminen syvenee myös ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien työelämäläheisten oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta ja osallistumista yhteisen tiedon rakentamiseen. Opiskelijana olet aktiivinen ja vastuullinen oman oppimisesi subjekti. Opettaja on oppimisen asiantuntija, oppimisen ohjaaja ja mahdollistaja.
Koulutuksen viralliset tavoitteet toimivat oppimista ohjaavina ja motivoivina suunnannäyttäjinä. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelu- ja opintosuunnitelmallesi (HOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta ryhmäsi opettajatuutorilta.
Oppiminen, tutkiminen ja kehittäminen tapahtuvat monipuolisissa oppimis- ja kehittämisympäristöissä, joita ovat mm. fyysiset ja virtuaaliset ympäristöt, yhteistyökumppaneiden tarjoamat ympäristöt, työelämä ja alan yritysten ja organisaatioiden aidot työelämäympäristöt sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet. Sinulla on mahdollisuus valita opintoja eri koulutusohjelmien opetustarjonnasta, joka mahdollistaa luonnollisella tavalla monialaisen yhteistyön.
Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Voit hankkia tutkinnossa edellytettävää osaamista tekemällä työtä. Se palvelee sinua ammatillisen kehittymisen kautta ja edistää tutkinnon valmistumista.
Kehittävä arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen eli tuotoksen arvioinnin. Arvioinnin perustana ovat osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Opiskelijoiden oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmassa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin, joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa.
Oppimista ja osaamisen kehittymistä arvioidaan lukukausitasolla. Oppimisen arvioinnissa huomioidaan sosiaalinen, reflektiivinen, kognitiivinen sekä operationaalinen oppiminen. Näin saat tietoa henkilökohtaisesta oppimisprosessistasi ja ammatillisesta kehittymisestäsi sekä missä oppimisprosessin vaiheessa arviointi tapahtuu. Oppimisprosessin arvioinnissa keskeisiä työvälineitä ovat itse- ja vertaisarviointi sekä palaute. Oppimisen arviointiin osallistuvat sinä itse, ryhmän muut opiskelijat, lukukauden opettajat sekä työelämän edustaja(t).
Opintosuoritukset arvioidaan asteikolla kiitettävä (5), hyvä (3-4), tyydyttävä (1-2), hylätty (0) tai asteikolla hyväksytty (H) – hylätty (0). Arvioinnin kohteet ja kriteerit esitetään opintojakson toteutussuunnitelmassa, joka käydään läpi ja tarvittaessa tarkennetaan yhdessä opiskelijoiden, ohjaajien ja työelämän kanssa opintojakson alkaessa.
Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua. Opiskelijana sinulla on vastuu antaa palautetta opintojaksojen toteutuksesta sekä koulutuksesta ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden vuosipalautteena sekä valmistumisvaiheessa tutkinnon haun yhteydessä.
Opintojen kuormittavuuden määrittelyssä on lähtökohtana yleiseurooppalaisen ECTS- opintosuoritusten siirto- ja mitoitusjärjestelmän (ECTS-järjestelmän) perusteet. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä. Se vastaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana. Yhden opintopisteen työmäärä on noin 27 tuntia. Opintopistettä vastaava työmäärä arvioidaan suhteessa osaamistavoitteisiin. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.
Ennen koulutusta hankittu osaaminen voidaan sisällyttää osaksi tutkintoasi. Sinulla on mahdollisuus lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantyyppisillä opinnoilla. Saat ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös muulla tavoin osoitetulla osaamisella (932/2014, 37§9).
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2019-2020 | 2020-2021 | 2021-2022 | 2022-2023 | Syksy 2019 | Kevät 2020 | Syksy 2020 | Kevät 2021 | Syksy 2021 | Kevät 2022 | Syksy 2022 | 1. / 2019 | 2. / 2020 | 3. / 2020 | 1. / 2020 | 2. / 2021 | 3. / 2021 | 1. / 2021 | 2. / 2022 | 3. / 2022 | 1. / 2022 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
AMK_PERTR |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
5 | |||||||||||||||||||||
R81ML11OJ | Orientoivat opinnot | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
AMMTR |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
145 | |||||||||||||||||||||
R81ML21OJ | Matkailu työympäristönä | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
R81ML22OJ | Matkailu pohjoisessa ja globaalissa toimintaympäristössä | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
R81ML23OJ | Skills for Multicultural Working Environment | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML24OJ | Palveluliiketoimintaosaaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML25OJ | Customer Insight and Marketing | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML26OJ | Talouden hallinta | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML28OJ | Viestintäosaaminen yrityksen menestystekijänä | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML27OJ | Henkilöstö osaamisresurssina | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML29OJ | Proffs inom turism | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML30OJ | Matkailun projektiosaaminen | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
R81ML31OJ | Tuoteosaaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML32OJ | Työyhteisössä toimiminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML33OJ | Customer Experience Management in Tourism | 15 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
R81ML34OJ | Kannattavuuden hallinta ja johtaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML35OJ | Matkailun lainsäädäntö | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML36OJ | Matkailun kieli- ja kulttuuriosaaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML37OJ | Matkailuliiketoiminnan johtaminen ja ennakoiva kehittäminen | 15 | 15 | 15 | 15 | ||||||||||||||||||
R81ML38OJ | Konseptoidut liiketoimintamallit | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML39OJ | Konseptin kehittäminen ja johtaminen | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
R81ML40OJ | Urasuunnittelu ja osaamisen brändäys | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML41OJ | Kehittävä opinnäytetyö ja asiantuntijaviestintä | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
VAP_VALTR |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 5 ) |
5 | |||||||||||||||||||||
R81ML50COOJ | Matkailu globaalissa ja pohjoisessa toimintaympäristössä | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R801M146OJ | Yrittäjyys I | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R801M132OJ | Ruoka- ja juomakulttuurit | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R801M152OJ | Työelämän turvallisuusosaaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R801MRPOJ | Ravitsemispalvelut | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R801MOVHOJ | Omien voimavarojen hallinta | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R801MKTGLOJ | German Language in Services | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R801MKTRAOJ | S´il vous plait | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
801MKTESOJ | Espanja: Español del turismo | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
HARJOITTTR |
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 | |||||||||||||||||||||
R81ML61OJ | Perusharjoittelu | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
R81ML62OJ | Syventävä harjoittelu | 20 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | ||||||||||||||||||
OPINNATR |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||
R81ML71OK |
Opinnäytetyö
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||
R81ML71AOJ | Opinnäytetyön suunnitteluvaihe | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML71BOJ | Opinnäytetyön toteutusvaihe | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R81ML71COJ | Opinnäytetyön viimeistelyvaihe | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 100 | 60 | 47.5 | 15 | 45 | 55 | 30 | 30 | 30 | 17.5 | 15 | 45 | 55 | 0 | 30 | 30 | 0 | 30 | 17.5 | 0 | 15 |
Todistusjäsentely - AMK
Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..
Restonomikoulutuksen kompetenssit
Ammattikorkeakoulutuksen yhteiset ja koulutuksen kompetenssit
Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista |
Orientoivat opinnot |
Matkailu pohjoisessa ja globaalissa toimintaympäristössä |
Matkailun projektiosaaminen |
Työyhteisössä toimiminen |
Ennakointiosaaminen
- Ymmärtää elinikäisen oppimisen merkityksen osaamisen kartuttamisessa ja osaa soveltaa osaamistaan erilaisissa tilanteissa ja tehtävissä |
Tuoteosaaminen |
Matkailuliiketoiminnan johtaminen ja ennakoiva kehittäminen |
Konseptin kehittäminen ja johtaminen |
Urasuunnittelu ja osaamisen brändäys |
Innovaatio-osaaminen
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen |
Matkailun projektiosaaminen |
Customer Experience Management in Tourism |
Kehittävä opinnäytetyö ja asiantuntijaviestintä |
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe |
Opinnäytetyön toteutusvaihe |
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe |
Kansainvälistymisosaaminen
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon |
Skills for Multicultural Working Environment |
Customer Insight and Marketing |
Proffs inom turism |
Customer Experience Management in Tourism |
Matkailun kieli- ja kulttuuriosaaminen |
German Language in Services |
S´il vous plait |
Espanja: Español del turismo |
Matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esimies-osaaminen
- Tuntee itsensä ja kykenee itsensä johtamiseen |
Matkailun projektiosaaminen |
Tuoteosaaminen |
Matkailuliiketoiminnan johtaminen ja ennakoiva kehittäminen |
Syventävä harjoittelu |
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe |
Opinnäytetyön toteutusvaihe |
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe |
Oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan |
Orientoivat opinnot |
Viestintäosaaminen yrityksen menestystekijänä |
Urasuunnittelu ja osaamisen brändäys |
Kehittävä opinnäytetyö ja asiantuntijaviestintä |
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe |
Opinnäytetyön toteutusvaihe |
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe |
Turvallisuusosaaminen
- Ymmärtää turvallisuuden osana laatua sekä vastuullista ja kestävää toimintaa |
Matkailu pohjoisessa ja globaalissa toimintaympäristössä |
Työyhteisössä toimiminen |
Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia |
Matkailu työympäristönä |
Skills for Multicultural Working Environment |
Viestintäosaaminen yrityksen menestystekijänä |
Proffs inom turism |
Matkailun projektiosaaminen |
Työyhteisössä toimiminen |
Kehittävä opinnäytetyö ja asiantuntijaviestintä |
German Language in Services |
S´il vous plait |
Espanja: Español del turismo |
Perusharjoittelu |
Syventävä harjoittelu |
Vastuullinen palveluliiketoiminta-osaaminen
- Tunnistaa erilaisia matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintamalleja ja -prosesseja yritys-, verkosto- ja kohdetasolla |
Matkailu pohjoisessa ja globaalissa toimintaympäristössä |
Palveluliiketoimintaosaaminen |
Customer Insight and Marketing |
Talouden hallinta |
Työyhteisössä toimiminen |
Kannattavuuden hallinta ja johtaminen |
Matkailun lainsäädäntö |
Matkailuliiketoiminnan johtaminen ja ennakoiva kehittäminen |
Konseptoidut liiketoimintamallit |
Konseptin kehittäminen ja johtaminen |
Perusharjoittelu |
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe |
Opinnäytetyön toteutusvaihe |
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe |
Vieraanvaraisuusosaaminen
- Hallitsee matkailu ja ravitsemisalaan liittyvän ammatillisen perinteen ja vieraanvaraisuuden käsitteet |
Matkailu työympäristönä |
Kannattavuuden hallinta ja johtaminen |
Perusharjoittelu |
Luokittelemattomat |
Henkilöstö osaamisresurssina |
Matkailu globaalissa ja pohjoisessa toimintaympäristössä |
Yrittäjyys I |
Ruoka- ja juomakulttuurit |
Työelämän turvallisuusosaaminen |
Ravitsemispalvelut |
Omien voimavarojen hallinta |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.