Skip to main content

Bachelor of Hospitality Management (full time day studies) Rovaniemi, Autumn 2017: R81M17S

Code: R81M17S

Degree title
Bachelor of Hospitality Management
Credits
210 ects
Duration
3.5 years (210 cr)
Start semester
Autumn 2017
Teaching language
Finnish

Descriptions

SUORITETTAVA TUTKINTORestonomi (AMK) 210 op
Lapin ammattikorkeakoulun matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa opiskelet restonomiksi (AMK). Restonomikoulutuksen opinnot tuottavat osaamista matkailualan ja työelämän tarpeisiin. Matkailuala tarvitsee osaajia, joilla on vahva ammatillinen osaaminen matkailuliiketoiminnasta sekä kykyä luovaan ja innovatiiviseen ongelmanratkaisuun ja tiimityöskentelyyn.
Lapin ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksessa saat laajan ja monipuolisen matkailualan ammattiosaamisen palvelu-, asiantuntija- sekä kehittämistehtäviin kansainvälisessä ja pohjoisessa toimintaympäristössä. Työtä kuvaavia nimikkeitä voivat olla esimerkiksi markkinointipäällikkö, myyntipäällikkö tai -assistentti, vastaanottopäällikkö, hotellipäällikkö, ravintolapäällikkö, palvelupäällikkö, kokous- tai kongressipäällikkö, tapahtumakoordinaattori, toiminnanjohtaja, projektipäällikkö tai -koordinaattori ja yrittäjä.
Monipuolinen ja laaja-alainen matkailuliiketoimintaosaaminen ja sen kehittäminen ovat keskeinen osa ammatillista osaamistasi. Myös vieraanvaraisuus-, turvallisuus- ja ennakointiosaaminen sekä vastuullisuus ovat keskeisiä osaamisalueitasi. Opinnoissasi voit syventää ja soveltaa ammatillista osaamistasi matkailuliiketoiminta-, tapahtuma- ja luontomatkailukonseptien kehittämiseen ja johtamiseen sekä Tourism Management and Experience Design -opintoihin.
Opiskelu ja oppiminen toteutuvat monipuolisesti erilaissa ympäristöissä. Opinnoissasi kohtaat ja ratkaiset todellisia työelämän ongelmia ja ilmiöitä ja työskentelet yhteistyössä paikallisten ja alueellisten alan yritysten ja organisaatioiden kanssa. Opintoja toteutetaan myös yhteistyössä muun muassa Degree Programme in Tourism -koulutuksen, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin, Lapin ammattikorkeakoulun koulutuksien sekä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa.
TUTKINNON RAKENNEOpetussuunnitelma rakentuu opintojaksoista ja teemoista. Opintojaksojen osaamistavoitteet ja teemojen sisällöt kuvaavat alan keskeisen ammatillisen ydinosaamisen. Vuosi- ja lukukausiteemat kokoavat opintoja ammatillisen kasvun etenemisen näkökulmasta.
Restonomikoulutuksen rakenne:
1) perus- ja ammattiopinnot 145 op
2) vapaasti valittavat opinnot 15 op
3) ammattitaitoa edistävä harjoittelu 30 op
4) opinnäytetyö 20 op, sisältäen kehittävän opinnäytetyön ja asiantuntijaviestinnän opinnot
Perusopintojen tavoitteena on, että saat valmiudet korkeakoulu- ja restonomiopintojen suorittamiseen sekä osaat käyttää opinnoissa ja tulevissa työtehtävissä tarvittavia työvälineitä.
Ammattiopintojen tavoitteena on, että perehdyt alan keskeisiin sisältöihin: matkailualan työ- ja toimintaympäristöihin, matkailualan liiketoimintaosaamiseen, esimies- ja johtamisosaamiseen, käytännön harjoitteluun sekä kieli- ja viestintäosaamiseen siten, että valmistuttuasi kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä ja yrittäjänä sekä hallitset ammattikorkeakouluasetuksen (1129/2014 7§ ja 481/2003 15§-19§) edellyttämän kielitaidon. Voit soveltaa ja syventää ammatillista osaamistasi matkailuliiketoiminta-, tapahtuma- ja luontomatkailukonseptien kehittämiseen ja johtamiseen sekä Tourism Management and Experience Design –opintoihin.
Ammattitaitoa edistävän harjoittelun tavoitteena on perehdyttää sinut ohjatusti ammattiopintojen kannalta keskeisiin työtehtäviin ja -ympäristöihin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä. Harjoittelu vahvistaa ammatillista osaamistasi sekä tukee oman urapolkusi ja yhteistyöverkostojesi rakentamista. Voit suorittaa harjoittelun tai harjoittelut myös ulkomailla.
Opinnäytetyön tavoitteena on, että kehität valmiuksiasi soveltaa tietoja ja taitoja ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntija- ja kehittämistehtävässä. Opinnäytetyössä osoitat valmiutesi soveltaa oppimaasi jonkin ammatillisen ongelman ratkaisemiseen tai ammattialasi kehittämiseen.
Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää ammatillista osaamistasi. Vapaasti valittaviin opintoihin voit valita omaa henkilökohtaista opintosuunnitelmaasi, osaamistasi ja urapolkuasi parhaiten tukevia ja täydentäviä opintoja restonomikoulutuksen, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin, muiden Lapin ammattikorkeakoulun koulutuksien sekä muiden korkeakoulujen opintotarjonnasta.
AMMATILLISEN KASVUN POLKU - HANKITTAVA OSAAMINEN1. Vuositeema: Matkailualan perehtyjä
Ensimmäisen opintovuoden aikana tutustut matkailutoimialaan ja matkailun työympäristöihin. Perehdyt vastuulliseen matkailuliiketoimintaan globaalissa ja pohjoisessa toimintaympäristössä ja vahvistat alan työtehtävissä tarvittavaa kieli- ja viestintäosaamistasi. Lukuvuoden päättyessä sinulla on oppimiskokemuksia matkailualan työtehtävistä ja valmiuksia verkostoitumiseen.
2. Vuositeema: Matkailualan harjaantuja
Toisen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys matkailuliiketoiminnan operatiivisesta toiminnasta. Osaat toimia menestyksellisesti ja vastuullisesti projektissa ja työyhteisön jäsenenä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on oppimiskokemuksia kansainvälisestä matkailutoimialasta ja asiakaskokemuksen hallinnasta.
3. Vuositeema: Matkailualan soveltaja
Kolmannen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys matkailuliiketoiminnan strategisesta johtamisesta ja konseptoitujen liiketoimintamallien kehittämisestä. Osaat reflektoida osaamistasi restonomin työn ja urakehityksen näkökulmasta ja toimia vastuullisissa/esimiestehtävissä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on valmiuksia soveltavaan kehittämistyöhön.
4. Vuositeema: Matkailualan kehittäjä
Neljännen opintovuoden aikana syvennät ja laajennat tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaamistasi. Opintojen päättyessä kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.
Lapin ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien perustana toimivat työelämän osaamisvaatimuksista johdetut laajat osaamisalueet eli kompetenssit ja niihin liittyvät osaamistavoitteet arviointikriteereineen.
Opetussuunnitelmien kompetenssit jakautuvat kaikille koulutuksille yhteisiin yleisiin työelämäkompetensseihin (1-5) sekä koulutuskohtaisiin kompetensseihin (6-10). Yhteiset kompetenssit ovat eri koulutuksille yleisiä työelämän osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys vaihtelevat eri ammateissa ja työtehtävissä. Yhteiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle. Yhteisten kompetenssien arviointi toteutuu koulutuskohtaisten kompetenssien arvioinnin yhteydessä.
Osaamisalueet/kompetenssit:
- Oppimisen taidot
- Eettinen osaaminen ja vastuullisuus
- Työyhteisöosaaminen
- Innovaatio-osaaminen
- Kansainvälistymisosaaminen
- Vastuullinen palveluliiketoimintaosaaminen
- Matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esimiesosaaminen
- Vieraanvaraisuusosaaminen
- Ennakointiosaaminen
- Turvallisuusosaaminen
Lapin AMKin opetussuunnitelmiin sisältyy läpileikkaavina osaamistavoitteina Lapin AMKin strategiset painopistealueet etäisyyksien hallinta, turvallisuusosaaminen, arktinen yhteistyö ja rajaosaaminen, luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen sekä palveluliiketoiminta ja yrittäjyys. Restonomin opetussuunnitelmaan sisältyy lisäksi läpileikkaavina osaamistavoitteina Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin toiminnan painopistealueet vastuullisuus, turvallisuus ja vieraanvaraisuus.
Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelman läpäisevänä jatkumona vieraskielisinä opintojaksoina, vieraskielisen lähdemateriaalin hyödyntämisenä opetuksessa sekä kieliopintoina. Koulutuksessa toteutetaan 25 opintopistettä ammattiopintoja englannin kielellä. Lisäksi kansainvälisyyttä toteutetaan vapaasti valittavissa opinnoissa sekä MTIssa ja Lapin AMKissa kansainvälisessä asiantuntijavaihdossa olevien asiantuntijoiden opetuksessa. Voit myös osallistua kansainväliseen opiskeluvaihtoon ja/tai harjoitteluun. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kotikansainvälistymistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin.
Viestintäosaamisesi kehittyy koko koulutuksen ajan ja sitä arvioidaan vuosittain eri opintojaksoissa.
OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN JA ARVIOINTILapin ammattikorkeakoulun oppimisnäkemyksenä on osaamis- ja ongelmaperustainen oppiminen. Oppimisen tavoitteena on ammatillisen osaamisesi kehittyminen opiskelijakeskeisten ja aktivoivien oppimis- ja ohjausmenetelmien avulla. Ammatillinen osaaminen syvenee myös ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien työelämäläheisten oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta ja osallistumista yhteisen tiedon rakentamiseen. Opiskelijana olet aktiivinen ja vastuullinen oman oppimisesi subjekti. Opettaja on oppimisen asiantuntija, oppimisen ohjaaja ja mahdollistaja.
Koulutuksen viralliset tavoitteet toimivat oppimista ohjaavina ja motivoivina suunnannäyttäjinä. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelu- ja opintosuunnitelmallesi (HOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta ryhmäsi opettajatuutorilta.
Oppiminen, tutkiminen ja kehittäminen tapahtuvat monipuolisissa oppimis- ja kehittämisympäristöissä, joita ovat mm. fyysiset ja virtuaaliset ympäristöt, yhteistyökumppaneiden tarjoamat ympäristöt, työelämä ja alan yritysten ja organisaatioiden aidot työelämäympäristöt sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet. Sinulla on mahdollisuus valita opintoja eri koulutusohjelmien opetustarjonnasta, joka mahdollistaa luonnollisella tavalla monialaisen yhteistyön.
Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Voit hankkia tutkinnossa edellytettävää osaamista tekemällä työtä. Se palvelee sinua ammatillisen kehittymisen kautta ja edistää tutkinnon valmistumista.
Kehittävä arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen eli tuotoksen arvioinnin. Arvioinnin perustana ovat osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Opiskelijoiden oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmassa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin, joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa.
Oppimista ja osaamisen kehittymistä arvioidaan lukukausitasolla. Oppimisen arvioinnissa huomioidaan sosiaalinen, reflektiivinen, kognitiivinen sekä operationaalinen oppiminen. Näin saat tietoa henkilökohtaisesta oppimisprosessistasi ja ammatillisesta kehittymisestäsi sekä missä oppimisprosessin vaiheessa arviointi tapahtuu. Oppimisprosessin arvioinnissa keskeisiä työvälineitä ovat itse- ja vertaisarviointi sekä palaute. Oppimisen arviointiin osallistuvat sinä itse, ryhmän muut opiskelijat, lukukauden opettajat sekä työelämän edustaja(t).
Opintosuoritukset arvioidaan asteikolla kiitettävä (5), hyvä (3-4), tyydyttävä (1-2), hylätty (0) tai asteikolla hyväksytty (H) – hylätty (0). Arvioinnin kohteet ja kriteerit esitetään opintojakson toteutussuunnitelmassa, joka käydään läpi ja tarvittaessa tarkennetaan yhdessä opiskelijoiden, ohjaajien ja työelämän kanssa opintojakson alkaessa.
Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua. Opiskelijana sinulla on vastuu antaa palautetta opintojaksojen toteutuksesta sekä koulutuksesta ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden vuosipalautteena sekä valmistumisvaiheessa tutkinnon haun yhteydessä.
Opintojen kuormittavuuden määrittelyssä on lähtökohtana yleiseurooppalaisen ECTS- opintosuoritusten siirto- ja mitoitusjärjestelmän (ECTS-järjestelmän) perusteet. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä. Se vastaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana. Yhden opintopisteen työmäärä on noin 27 tuntia. Opintopistettä vastaava työmäärä arvioidaan suhteessa osaamistavoitteisiin. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.
Ennen koulutusta hankittu osaaminen voidaan sisällyttää osaksi tutkintoasi. Sinulla on mahdollisuus lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantyyppisillä opinnoilla. Saat ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös muulla tavoin osoitetulla osaamisella (932/2014, 37§9).

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2017-2018 2018-2019 2019-2020 2020-2021 Autumn 2017 Spring 2018 Autumn 2018 Spring 2019 Autumn 2019 Spring 2020 Autumn 2020 1. / 2017 2. / 2018 3. / 2018 1. / 2018 2. / 2019 3. / 2019 1. / 2019 2. / 2020 3. / 2020 1. / 2020
AMK_PERTR
BASIC STUDIES

(Choose all )

5
R81ML11OJ Orientation to tourism studies 5 5 5 5
AMMTR
PROFESSIONAL STUDIES

(Choose all )

145
R81ML21OJ Tourism as a Working Environment 10 10 10 10
R81ML22OJ Tourism in a Northern and Global Operating Environment 10 10 10 10
R81ML23OJ Skills for Multicultural Working Environment 5 5 5 5
R81ML24OJ Business Skills in the Service Industry 5 5 5 5
R81ML25OJ Customer Insight and Marketing 5 5 5 5
R81ML26OJ Economic Management 5 5 5 5
R81ML27OJ Personnel and Knowledge Management 5 5 5 5
R81ML28OJ Communication Skills as an Element of Business Success 5 5 5 5
R81ML29OJ Proffs inom turism 5 5 5 5
R81ML30OJ Project Expertise in Tourism 10 10 10 10
R81ML31OJ Product Expertise 5 5 5 5
R81ML32OJ Functioning in a Work Community 5 5 5 5
R81ML33OJ Customer Experience Management in Tourism 15 15 15 15
R81ML34OJ Controlling and Managing Profitability 5 5 5 5
R81ML35OJ Tourism Legislation 5 5 5 5
R81ML36OJ Language and Cultural Proficiency in Tourism 5 5 5 5
R81ML37OJ Management and Pre-emptive Development of Tourism Business 15 15 15 15
R81ML38OJ Conceptualised Business Models 5 5 5 5
R81ML39OJ Developing and Managing Concepts 10 10 10 10
R81ML40OJ Career Planning and Competence Branding 5 5 5 5
R81ML41OJ Development-oriented Thesis and Expert-level Communications 5 5 5 5
VAP_VALTR
FREE-CHOICE ELECTIVES

(Choose ects: 5 )

5
801M15MOJ Event Management Project 5 2.5 2.5 0.8 1.7 0.8 1.7 0.8 0.8 0.8 0.8 0.8 0.8
R801M161OJ Ideatakomo II 5 5 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
R801M160OJ Ideatakomo I 5 5 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
R801MTYOOJ Skills for Working Life 5 5 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
R801MAGOJ Arctic Guide 5 5 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
R801M146OJ Entrepreneurship I 5 5 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
R801M132OJ Food and Drinking Cultures 5 5 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
R801M152OJ Safety Competence in Working Life 5 5 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
R801MRPOJ Catering Services 5 5 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
R801MOVHOJ Managing Personal Resources 5 5 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
R801MKTGLOJ German Language in Services 5 5 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
R801MKTRAOJ S´il vous plait 5 2.5 2.5 0.8 1.7 0.8 1.7 0.8 0.8 0.8 0.8 0.8 0.8
801MKTESOJ Spanish: Español del turismo 5 5 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
R801M164OJ Framework for Sustainable Wellbeing Tourism 5 2.5 2.5 0.8 1.7 0.8 1.7 0.8 0.8 0.8 0.8 0.8 0.8
HARJOITTTR
PRACTICAL TRAINING

(Choose all )

30
R81ML61OJ Basic Practical Training 10 5 5 1.7 3.3 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7 1.7 1.7 1.7
R81ML62OJ Advanced Practical Training 20 3.3 3.3 3.3
OPINNATR
BACHELOR'S THESIS

(Choose all )

15
R81ML71OK
Bachelor´s Thesis

(Choose all )

15
R81ML71AOJ Thesis Planning Phase 5 5 5 5
R81ML71BOJ Thesis Implementation Phase 5 5 5 5
R81ML71COJ Thesis Finishing Phase 5 5 5 5
Total 210 127.5 62.5 43.3 15 52.8 74.7 24.1 38.4 33.3 10 15 52.8 52.8 22.8 24.1 34.1 4.1 33.3 10 0 15

Competences

Ammattikorkeakoulutuksen yhteiset ja koulutuksen kompetenssit

Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Orientation to tourism studies
Tourism in a Northern and Global Operating Environment
Project Expertise in Tourism
Functioning in a Work Community
Ennakointiosaaminen

- Ymmärtää elinikäisen oppimisen merkityksen osaamisen kartuttamisessa ja osaa soveltaa osaamistaan erilaisissa tilanteissa ja tehtävissä
- Osaa arvioida omaa työtään kehittymisen näkökulmasta
- Osaa hankkia, soveltaa ja hyödyntää tietoa matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä
- Tuntee alan kehitykseen vaikuttavat tekijät ja osaa toimia ennakoivasti ne huomioon ottaen
- Osaa arvioida toimintaympäristön muutoksia ja niiden vaikutuksia toiminnassa
- Osaa käyttää ennakoinnin perustyökaluja kuten heikot signaalit, tulevaisuusikkuna ja skenaariot
- Osaa johtaa ja kehittää alan työtehtäviä ja työprosesseja
- Osaa ennakoida organisaation tulevia osaamistarpeita ja huomioida ne toiminnassa
- Omaksuu ennakoivan otteen omassa työssään
- Tunnistaa verkostoitumisen ja verkostojen merkityksen ennakoinnissa

Product Expertise
Management and Pre-emptive Development of Tourism Business
Career Planning and Competence Branding
Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
-osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Project Expertise in Tourism
Customer Experience Management in Tourism
Developing and Managing Concepts
Development-oriented Thesis and Expert-level Communications
Thesis Planning Phase
Thesis Implementation Phase
Thesis Finishing Phase
Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Skills for Multicultural Working Environment
Customer Insight and Marketing
Proffs inom turism
Customer Experience Management in Tourism
Language and Cultural Proficiency in Tourism
German Language in Services
S´il vous plait
Spanish: Español del turismo
Matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esimies-osaaminen

- Tuntee itsensä ja kykenee itsensä johtamiseen
- Tuntee esimiehen vastuut ja velvollisuudet työyhteisössä
- Tuntee ja osaa soveltaa matkailu- ja ravitsemisalan työlainsäädäntöä sekä työehtosopimuksia
- Osaa soveltaa esimiestyön periaatteita eri tilanteisiin ja johtaa inhimillisiä voimavaroja
- Osaa johtaa, arvioida ja kehittää operatiivisia prosesseja
- Pystyy toimimaan paikallisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa
- Osaa ennakoida ja huomioida alan kausiluonteisuuden toiminnassa
- Osaa toimia kehittäjänä ja kehittyvänä esimiehenä matkailu- ja ravitsemisalan eri tehtävissä

Project Expertise in Tourism
Management and Pre-emptive Development of Tourism Business
Advanced Practical Training
Thesis Planning Phase
Thesis Implementation Phase
Thesis Finishing Phase
Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Orientation to tourism studies
Communication Skills as an Element of Business Success
Career Planning and Competence Branding
Development-oriented Thesis and Expert-level Communications
Thesis Planning Phase
Thesis Implementation Phase
Thesis Finishing Phase
Turvallisuusosaaminen

- Ymmärtää turvallisuuden osana laatua sekä vastuullista ja kestävää toimintaa
- Tuntee toimintaan vaikuttavat lait ja velvollisuudet sekä sopimusten ja ohjeistusten merkityksen ja osaa huomioida ne omassa ja organisaation toiminnassa
- Ymmärtää matkailun turvallisuuden arvoketjun
- Osaa toimia vastuullisesti alan työtehtävissä
- Osaa tehdä käytännönläheistä, dokumentoitua omavalvontaa yrityksessä
- Tunnistaa toiminnan kriittisiä pisteitä
- Osaa toimia eri kulttuurien kohdatessa
- Osaa dokumentoida tehtyä turvallisuustyötä
- Ymmärtää positiivisen turvallisuusviestinnän merkityksen
- Ymmärtää riskienhallinnan prosessin ja dokumentoinnin
- Tuntee turvallisuusjohtamisen tavoitteet ja keinot
- Ymmärtää verkostoyhteistyön merkityksen kohteen turvallisuuden edistämisessä
- Osaa kehittää yrityksen turvallisuustasoa ja laatua

Tourism in a Northern and Global Operating Environment
Functioning in a Work Community
Tourism Legislation
Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimi-maan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Tourism as a Working Environment
Skills for Multicultural Working Environment
Communication Skills as an Element of Business Success
Proffs inom turism
Project Expertise in Tourism
Functioning in a Work Community
Development-oriented Thesis and Expert-level Communications
German Language in Services
S´il vous plait
Spanish: Español del turismo
Basic Practical Training
Advanced Practical Training
Vastuullinen palveluliiketoiminta-osaaminen

- Tunnistaa erilaisia matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintamalleja ja -prosesseja yritys-, verkosto- ja kohdetasolla
- Osaa toimia tehokkaasti, joustavasti ja turvallisesti matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä
- Tuntee ja osaa soveltaa matkailu- ja ravitsemisalan lainsäädäntöä
- Osaa käyttää matkailu- ja ravitsemisalan sähköisiä työvälineitä
- Osaa kehittää, markkinoida ja myydä matkailu- ja ravitsemisalan palveluita ja tuotteita alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti eri kohderyhmille huomioiden eri kanavat sekä kestävän kehityksen periaatteet
- Osaa käyttää paikallisuutta voimavarana palveluliiketoiminnan kehittämisessä
- Ymmärtää matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaprosessien kannattavuuden, taloudellisuuden, tehokkuuden ja tuottavuuden merkityksen osana strategista ja operatiivista päätöksentekoa
- Hallitsee matkailu- ja ravitsemisalan keskeisen taloushallinnon ja osaa hinnoitella palveluita ja tuotteita kannattavasti ja vastuullisesti
- Ymmärtää toimintaympäristön muutokset ja niiden vaikutukset sekä osaa toimia vastuullisesti globaalissa toimintaympäristössä
- Tuntee yritystoiminnan rahoituskanavat ja pystyy hyödyntämään niitä

Tourism in a Northern and Global Operating Environment
Business Skills in the Service Industry
Customer Insight and Marketing
Economic Management
Product Expertise
Functioning in a Work Community
Customer Experience Management in Tourism
Controlling and Managing Profitability
Tourism Legislation
Management and Pre-emptive Development of Tourism Business
Conceptualised Business Models
Developing and Managing Concepts
Basic Practical Training
Thesis Planning Phase
Thesis Implementation Phase
Thesis Finishing Phase
Vieraanvaraisuusosaaminen

- Hallitsee matkailu ja ravitsemisalaan liittyvän ammatillisen perinteen ja vieraanvaraisuuden käsitteet
- Osaa toimia alan työtehtävissä ja tuntee alan työ- ja toimintaympäristöt
- Tietää matkailu- ja ravitsemisalan monipuolisia työtehtäviä
- Ymmärtää matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävien monialaisuuden ja joustavan luonteen
- Kykenee kuvaamaan matkailu- ja ravitsemisalan työtehtäviä ja työprosesseja
- Tuntee matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön
- Omaksuu vieraanvaraisen palveluasenteen osaksi omaa toimintaa
- Tuntee ja noudattaa kansainvälisiä tapakulttuuriperiaatteita kaikessa toiminnassaan
- Osaa huomioida toiminnassaan asiakaslähtöisen ja vuorovaikutteisen sekä vieraanvaraisen toimintatavan
- Hallitsee hyvinvoivan työyhteisön työkaluja
- Osaa kehittää palvelu- ja vieraanvaraisuusosaamisesta kilpailuetua
- Ymmärtää vieraanvaraisuuden merkityksen kohdeajattelun ja verkostoitumisen näkökulmasta

Tourism as a Working Environment
Customer Experience Management in Tourism
Basic Practical Training
Not grouped
Personnel and Knowledge Management
Event Management Project
Ideatakomo II
Ideatakomo I
Skills for Working Life
Arctic Guide
Entrepreneurship I
Food and Drinking Cultures
Safety Competence in Working Life
Catering Services
Managing Personal Resources
Framework for Sustainable Wellbeing Tourism

Code Name Credits (cr)
AMK_PERTR
BASIC STUDIES

(Choose all )

5
R81ML11OJ Orientation to tourism studies 5
AMMTR
PROFESSIONAL STUDIES

(Choose all )

145
R81ML21OJ Tourism as a Working Environment 10
R81ML22OJ Tourism in a Northern and Global Operating Environment 10
R81ML23OJ Skills for Multicultural Working Environment 5
R81ML24OJ Business Skills in the Service Industry 5
R81ML25OJ Customer Insight and Marketing 5
R81ML26OJ Economic Management 5
R81ML27OJ Personnel and Knowledge Management 5
R81ML28OJ Communication Skills as an Element of Business Success 5
R81ML29OJ Proffs inom turism 5
R81ML30OJ Project Expertise in Tourism 10
R81ML31OJ Product Expertise 5
R81ML32OJ Functioning in a Work Community 5
R81ML33OJ Customer Experience Management in Tourism 15
R81ML34OJ Controlling and Managing Profitability 5
R81ML35OJ Tourism Legislation 5
R81ML36OJ Language and Cultural Proficiency in Tourism 5
R81ML37OJ Management and Pre-emptive Development of Tourism Business 15
R81ML38OJ Conceptualised Business Models 5
R81ML39OJ Developing and Managing Concepts 10
R81ML40OJ Career Planning and Competence Branding 5
R81ML41OJ Development-oriented Thesis and Expert-level Communications 5
VAP_VALTR
FREE-CHOICE ELECTIVES

(Choose ects: 5 )

5
801M15MOJ Event Management Project 5
R801M161OJ Ideatakomo II 5
R801M160OJ Ideatakomo I 5
R801MTYOOJ Skills for Working Life 5
R801MAGOJ Arctic Guide 5
R801M146OJ Entrepreneurship I 5
R801M132OJ Food and Drinking Cultures 5
R801M152OJ Safety Competence in Working Life 5
R801MRPOJ Catering Services 5
R801MOVHOJ Managing Personal Resources 5
R801MKTGLOJ German Language in Services 5
R801MKTRAOJ S´il vous plait 5
801MKTESOJ Spanish: Español del turismo 5
R801M164OJ Framework for Sustainable Wellbeing Tourism 5
HARJOITTTR
PRACTICAL TRAINING

(Choose all )

30
R81ML61OJ Basic Practical Training 10
R81ML62OJ Advanced Practical Training 20
OPINNATR
BACHELOR'S THESIS

(Choose all )

15
R81ML71OK
Bachelor´s Thesis

(Choose all )

15
R81ML71AOJ Thesis Planning Phase 5
R81ML71BOJ Thesis Implementation Phase 5
R81ML71COJ Thesis Finishing Phase 5

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Go back to top of page